Monday, December 3, 2012

LUAHAN RASA PENGUSAHA HOTEL BAJET

Bukan mudah untuk membina satu kerjaya di sini. Tanpa bantuan rakan2 dan dorongan mereka, mungkin saya sudah lama mengalah. Maklumlah, suatu ketika orang yang paling saya percayai bertindak mengkhianati saya. Kelemahan saya yang paling sukar untuk saya mengubahnya adalah saya terlalu percaya kepada orang. Akibatnya, saya pernah dikhianati oleh pekerja saya sendiri yang saya anggap sebagai adik kandung sendiri.

Alhamdulillah, saya cuba bangun semula setelah perniagaan saya ini hampir2 bungkus. Bayangkan pernah suatu masa, saya tiada wang untuk membayar gaji pekerja2 saya. Namun, saya tidak mahu menyusahkan sesiapa hatta keluarga saya sendiri. Saya juga bersyukur kerana saya masih mempunyai pekerja2 yang memahami apa jua masalah saya. Saya juga bersykur punyai ahli keluarga yang sentiasa memberikan semangat pada saya. Bukan mudah untuk membina satu2 kerjaya kerana terlalu banyak dugaan di hadapan sana.

Mudah-mudahan dengan sokongan serta doa dari anda semua, saya akan terus berusaha untuk menentukan hotel ini berjaya di masa2 akan datang. Sokongan anda semua amat saya hargai. Terima kasih.

No comments:

Post a Comment